لیست عرقیات گیاهی
خواص عرقیات گیاهی و شیوه مصرف آنها
1. عرق آویشن ( طبیعت گرم)
تقویت معده ،رفع ترشی معده ،تقویت بینایی ،تشنج ، رقیق کننده خون،درعفونت های ریوی،زکام و برونشیت بی همتاست.
نحوه استفاده: پس از هر غذا یک استکان
2.عرق اترج ( طبیعت گرم)
ضد اسهال و استفراغ ، ضد عفونت ، رفع عطش و سکسه ،
نحوه استفاده: بعد از هر غذا یک استکان
3. عرق اسطوخودوس ( طبیعت گرم)
تقویت کننده اعصاب،معالج برونشیت وزکام ،پایین آورنده تب،نیرو بخش ،ضد تشنج وصرع ،درمان بیماری های عصبی.
نحوه استفاده: روزی سه مرتبه وهروعده نصف استکان
4. عرق بابونه ( طبیعت گرم)
نیروبخش،آرامبخش تب های بلغمی وعفونت های دردناک،اختلالات قاعدگی ودردناک رامنظم می کند ،کرم کش است.
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک استکان
5. عرق بادرنجبویه ( طبیعت گرم)
بالا برنده فشار خون،خون ساز،آرام بخش،مقوی مغز،درمان تپش قلب،خواب آور،ضد تشنج
نحوه استفاده: یک فنجان در یک لیوان آب سرد
6. عرق برگ چنار ( طبیعت سرد)
چاق کننده ، تب بر ، ضد آسم ، تسکین دهنده ضعف اعصاب ، پوست را جلا می دهد ، آرامبخش درد و ورم که از گرمی مزاج است.
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک لیوان
7.عرق برگ زیتون ( طبیعت سرد)
پایین آورنده قند خون ، مفید برای نارسایی های کبدی ، رافع سر درد ، تقویت حافظه ، مدر ، تسکین درد دندان
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک لیوان
8.عرق برگ گردو ( طبیعت گرم)
پایین آورنده قند خون ، درمان نقرس ، ورم مفاصل را که از سردی باشد تسکین می دهد
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک استکان
9. عرق بومادران ( طبیعت گرم)
نیروبخش ، تقویت قلب و اعصاب ، ضد تشنج ، تصفیه خون ، درمان ورم معده و روده ، مفید جهت بواسیر،رفع اختلالات قاعدگی
نحوه استفاده: بعدازهرغذایک استکان
10. عرق بهار نارنج ( طبیعت گرم)
تقویت قلب و اعصاب ، ضد تشنج ، ضد هیستری ، رفع افسردگی ، درمان بی خوابی واختلالات عصبی ،رفع سکسه
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک استکان ویا به صورت شربت
11. عرق بیدمشک(طبیعت معتدل)
تقویت قلب ، رفع گرفتگی و خفقان قلب ، تقویت عمومی بدن ، ملین ، مصرف بیدمشک در جوانی مانع پیدایش فشار خون در دوران پیری می شود.
نحوه استفاده:قبل از هر غذا یک استکان به صورت شربت
12.عرق پونه ( طبیعت گرم)
اشتها آور ، بادشکن ، ضد اسهال ، مسکن سکسکه ، رفع سوزش معده ، ضد سرفه ، خلط آور
نحوه استفاده: پس از هر غذا نصف استکان
13.چهارعرق(طبیعت سرد)
تب بر، تقویت پوست و کلیه و کبد ، دارای ویتامین C تصفیه خون ، بازکننده رگ ها ، مداوای درد مفاصل
نحوه استفاده: پس از هر غذا نصف استکان
14.عرق چهل گیاه ( طبیعت گرم)
رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه ، هضم غذا را آسان می کند.
نحوه استفاده: پس از هر غذا نصف استکان
15. عرق خارشتر ( طبیعت سرد)
دافع سنگ های کلیه و مثانه ، شست و شو دهنده کلیه ها ، مفید جهت سیاه سرفه و سلامتی کلیه ها
نحوه استفاده: قبل از هر غذا نصف استکان
16. عرق خارخاسک ( طبیعت سرد)
مدر قوی،رفع سنگ کلیه و مثانه و کیسه صفرا ، تصفه خون
نحوه استفاده: قبل از هر غذا نصف استکان
17.عرق دارچین ( طبیعت گرم)
تقویت معده ، مقوی قوه باء ، تقویت عمومی بدن ، تقویت اعصاب ، از بین بردن بوی بد دهان ، ضد سرفه های مرطوب ، از بین برنده وحشت وخفقان وترس
نحوه استفاده: پس از هر غذا نصف استکان
18. عرق رازیانه ( طبیعت گرم)
ضد نفخ ، درمان قولنج ، رفع بلغم ، زیاد کننده شیر مادران ، معطر کننده ، محرک ، بادشکن ، مدر و قاعده آور
نحوه استفاده: پس از هر غذا یک استکان
19. عرق زنیان(طبیعت گرم)
ضد عفونی کننده، مقوی معده ، ضد نفخ ، قارچ و انگل ، ضد اسهال ، دافع رطوبات بدن و معده ، نافع جهت اعتیاد و مضرات آن
نحوه استفاده: پس از هر غذا نصف استکان
20.عرق زیره(طبیعت گرم)
ضد چاقی ، رفع ضعف اعصاب ، نیرو دهنده و هضم کننده ، درمان کم خونی ، زیاد کننده ترشحات شیر ، پایین آورنده چربی خون ، درمان اختلالات قاعدگی
نحوه استفاده: پس از هر غذا یک استکان
21. عرق زیره سیاه(طبیعت گرم)
جمع کننده رطوبت بدن،معالجه ورم طحال واسهال ،ضدچاقی،ضد نفخ معده وسکسکه،افزایش شیر مادران،تنظیم قاعدگی،مقوی قوای جنسی
نحوه استفاده: نیم ساعت قبل از غذا یک استکان
22.عرق سنبل الطیب(طبیعت گرم)
ضد تشنج ،محرک ،آرامبخش ،بادشکن ،رفع بی خوابی ،ضدهیستری ،ضد صرع ،مقوی اعصاب ،پایین آورنده فشارخون
نحوه استفاده: بعد ازهرغذا یک استکان وشب موقع خواب
23. عرق شاتره(طبیعت معتدل)
ضد حساسیت ،تصفیه کننده خون ،صفرابر ،اشتهاآور ،رفع بیماری های پوستی ،ادرار آور ،ضد یرقان ، تقویت لثه وجلوگیری از خونریزی آن ،هاضم غذا
نحوه استفاده: قبل ازهر غذا یک استکان
24.عرق شنبلیله (طبیعت گرم)
بر طرف کننده قندخون ،ضد لاغری، اشتها آور ،جلوگیری ازریزش مو
نحوه استفاده:بعد از هر غذا نصف استکان
25. عرق شوید (طبیعت گرم)
برطرف کننده چربی خون ، ضد دل درد و بیماری های روده ، مقوی معده ، هضم کننده غذا ، آرام کننده و زیاد کننده شیرمادران
نحوه استفاده: بعد از هر غذا نصف استکان
26.عرق شیرین بیان(طبیعت گرم)
درمان ورم معده و روده ، درمان زخم معده و اثنی عشر و امراض کلیه ، درمان یرقان ، درمان سرماخوردگی، سرفه و گرفتگی صدا
نحوه استفاده: قبل ازهر غذا یک استکان و بعد از هر غذا نصف استکان
27.عرق طارونه(طبیعت خنک)
تصفیه کننده خون ، صفرابر ، ضدیرقان ، رافع بیماری های پوستی
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک لیوان
28. عرق کاسنی(طبیعت سرد)
تصفیه کننده خون ، سفید کننده پوست ، درمان کم خونی ، درمان بیماری های مزمن پوستی ، رفع یبوست ، تقویت کبد ، برطرف کننده جوش صورت
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک استکان
29.عرق کاکوتی(طبیعت گرم)
تقیت کننده اعصاب ، ضد انگل ، ضد عفونی کننده مجاری تنفسی ، تقویت دستگاه گوارش ، تقویت بینایی ، درمان بی خوابی
نحوه استفاده: بعد از هر غذا با نصف لیوان آب
30. عرق کیالک(طبیعت سرد)
مفید جهت بیماری های قلبی ، تنظیم تپش قلب و ضربان آن ، باز کننده اسداد عروق ، جلوگیری از سخت شدن رگ ها ، صفرابر
نحوه استفاده: قبل از غذا با یک لیوان سرد
31. عرق گلاب(طبیعت گرم)
مقوی قلب و اعصاب ، آرام بخش ، خوشبو کننده ، ملین ، روشن کننده پوست و محافظ آن ، نشاط آور
نحوه استفاده: قبل از هر غذا نصف استکان
32. عرق گل گاوزبان(طبیعت گرم)
آرام بخش ، نرم کننده ، معرق ، ادرار آور ، دفع کننده کلرورها ، تصفیه کننده خون ، رفع التهاب و ورم کلیه
نحوه استفاده: یک فنجان مخلوط در یک لیوان آب سرد صبح و شب
33.عرق گزنه ( طبیعت گرم)
قطع شدن قاعدگی در زنان ، بند آوردن هر گونه خونریزی داخلی ، جلوگیری از ریزش مو ، آرامبخش دردهای عضلانی ، ازدیاد ادرار
نحوه استفاده: پس از هر غذا یک استکان
34.عرق مخلصه(طبیعت گرم)
ملین ، مقوی ، دفع سموم ، ضد قولنج ، پادزهر قوی ، مفید برای ناراحتی های کمر و مفاصل عضلانی ، تقویت معده
نحوه استفاده: یک فنجان مخلوط در یک لیوان آب بعد از غذا
35. عرق مورد(طبیعت سرد)
ضد خونریزی ، قابض روده ، تقویت رشد مو ، درمان اسهال و بواسیر ، ضد آفت
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک استکان به صورت شربت
36.عرق نعنا(طبیعت گرم)
تقویت کننده دستگاه گوارش ، برطرف کننده ناراحتی های معده ، ضد اسهال ، رفع دل درد و دل پیچه ، بادشکن
نحوه استفاده: بعد از هر غذا یک استکان
37. عرق نسترن(طبیعت گرم)
ضد اسکوربوت ، رفع انقباض غیر ارادی ماهیچه معده ، رفع بیماری های ناشی از ورم و التهاب کلیه ، سرشار از ویتامین C ،ادرار آور
نحوه استفاده: قبل از غذا یک استکان و یا به صورت شربت
38. عرق هل(طبیعت گرم)
مقوی معده ، رفع سردرد ، رفع بی خوابی ، مسکن دردهای عصبی صورت و کمر ، رفع کم خوابی ، معطر و خوشبو کننده
نحوه استفاده: همراه با شربت ، چای و یا شیرینی مصرف شود
39. عرق یونجه(طبیعت گرم)
چاق کننده ، مولد خون ، نیرو دهنده قوای جنسی ، تقویت عمومی بدن ، تامین استخوان بندی اطفال و درمان نرمی استخوان
نحوه استفاده: قبل از هر غذا یک لیوان
40. عرق بید ( طبیعت سرد)
تقویت معده ، آرام بخش ، تقویت قلب ، ضد تشنج ، تب بر ، درمان یرقان و سر درد ، تسکین دهنده دردهای تناسلی ، رفع شوره سر
نحوه استفاده: جهت امراض داخلی قبل از هر غذا نصف لیوان